Oudewater

Karakteristieke stadwoning

Voor deze ruime heren-, stadswoning aan de Hollandsche IJssel mocht ik voor dit jonge gezin een ontwerp maken voor de begane grond.

Ze zijn er 3 jaar geleden ingetrokken zonder iets aan de woning te veranderen. Nu werd het tijd om het naar hun eigen smaak te gaan inrichten en het hun thuis te maken!

Het eerste wat mij opviel was de open haard die precies in het midden stond en daardoor enigszins verloren. ik heb ze geadviseerd om de open haard meer richting de zithoek te verplaatsen zodat je gezellig om de haard kunt zitten. Voor de zithoek heb ik een combi kast ontworpen waar de TV (uit zicht), opbergkast en open haard één mooi geheel vormen. In het hele ontwerp heb ik veel Scandinavisch design en een kleurenpallet van grijs-, groen-, en okertinten voor meubels en wanden gebruikt. (fescue van little green en sage green van FB op de wanden).

Omdat er vloerverwarming ligt (met marmeren tegels) twijfelden de bewoners tussen hout en PVC. Ik heb ze kunnen overtuigen dat een echte houten vloer met vloerverwarming zeker mogelijk is. In de keuken hebben we de frontjes vervangen (decolegno) en zijn de zware bovenkasten vervangen voor smalle kasten waardoor de keuken een eigentijdse uitstraling kreeg. Met als eyecatcher de menagerie-Melchiop d”hondecoeter, (airtex uit één stuk) aan de wand!

Alle meubels, raamaankleding (linnen) en verlichting zijn vervangen precies in de stijl van de bewoners. Het is een heerlijk licht en gezellig leefhuis geworden waar de bewoners volop van genieten!

navigation