Loenen aan de Vecht Moodboard

Villa Loenen aan de Vecht

Terug in Nederland als jong expat gezin. Starten met een volledig nieuw interieur, alleen 2 prachtige schilderijen en 1 fauteuil verhuisden mee!

De nieuwe bewoners hebben mij gevraagd voor een interieurplan voor de hele benedenverdieping en de masterbedroom.

Hun briefing was: een interieur met een mix van modern-landelijk, tijdloos, kleurrijk maar vooral eenheid, rust en gezelligheid. Ze wilden heel graag een aparte en opgeruimde TV-kamer, een aparte kinderhoek en een fijne leef-woonkeuken.

We hebben heel wat uurtjes met elkaar zitten sparren over de indeling. Wat zijn de woonwensen, hoe leeft iemand, wat vindt iemand belangrijk in een interieur; dit zijn voor mij de belangrijkste uitgangspunten voor het maken van een interieurplan.

Het plan bestond uit een nieuwe indeling, een kleur-materialenplan voor alle wanden en de vloeren, een verlichtingsplan en een shoppinglist met de stoffen-kleuren voor de nieuwe meubels. Ik ben samen met de bewoners gaan shoppen, waarbij ik het voorwerk deed en we gericht en efficiƫnt te werk konden gaan.

Om de ruimtes knusser te maken, hebben we de open trap in de eetkamer dichtgemaakt en een deur in de TV-kamer dichtgemetseld. De mooie houten vloer in de hele woning is opgeschuurd en opnieuw in de skylt gezet.

Het is een fijn leefhuis geworden met verschillende ruimtes met allemaal hun eigen sfeer maar toch eenheid en rust, de wens van de bewoners. De kleuren op de wanden hebben we heel rustig gehouden, ton-sur-ton kleuren van little green en voor de accessoires en de meubels hebben we verschillende accentkleuren gebruikt.

Het is een heerlijk licht en sfeervol huis geworden waar de bewoners volop van genieten.

navigation