Project huisinrichting Bilthoven Sfeer
Prachtige villa met gebruik van mooie materialen

De nieuwe eigenaren hebben mij benaderd om de benedenetage van deze prachtige villa functioneel en gezellig in te delen.

Het huis was erg gedateerd en het was moeilijk om daar doorheen te kijken. Om de zithoek meer intimiteit te geven en groter te maken, hebben we de open haard 2 meter naar rechts verplaatst en één raam dicht gemaakt, dit had verder geen consequenties voor het licht in de woning. In de woonkamer was een trap naar het souterrain wat erg onlogisch was, deze is verplaatst naar de hal.

De bestaande visgraat vloer hebben we laten opknappen en als tegenhanger heb ik geadviseerd om de haard te behandelen met een decoratieve Italiaanse stuctechniek, een techniek die prachtig matcht bij de nieuwe stalen deuren in de woning.

Een aantal wanden kregen een rustige warme kleur, gekozen uit een schilderij. Ook met deze klant heb ik samen geshopt voor nieuwe meubels in de zithoek.

Het resultaat is een prachtige, lichte en moderne familiewoning die heel goed past bij de woon- en leefstijl van de bewoners.

navigation